[ad_1]
Patates ve soğan uzun süre bozulmadan durabilir. Genellikle patates ve soğanlar için özel saklama kutularında saklamamıza rağmen patates ve soğanları uygun ortam koşullarında saklayarak uzun süre taze ve dayanıklı tutmak mümkündür.
Patates ve soğanı yıkamayın
Patates ve soğanları kullanırken yıkamak hemen bozulmalarını engeller. Patateslerin üzerindeki toprak iyice temizlenmelidir. Patatesler bu işlemde kullanılmayan temiz mutfak fırçaları ile veya daha önce kullanılmamış kuru, çift taraflı süngerin sert tarafı ile kirden temizlenebilir. Tabii bu sırada patates kabuğuna zarar vermemeye dikkat edin. Patateslerin yüzeyinde çatlaklar görülürse bu tür patatesler depolanmadan kullanılmalıdır.
Patatesler asla neme ve güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Uzun süre saklamak istiyorsanız, evinizde serin, güneş almayan bir yerde saklayın. Buzdolabı ortamı +4 derece olduğundan patates için uygun değildir. Patatesleri saklamak için sepetler veya torbalar tercih edilebilir. Şu anda elinizde bu malzemeler yoksa nemsiz temiz bir kutu da işinize yarayacaktır. Ayrıca patatesleri her hafta kontrol etmeli ve çatlamış, çürümüş veya çürümüş patatesleri çıkarmalısınız.
Patates ve soğan nasıl saklanmalı?
Patates ve soğan ayrı yerlerde saklanmalıdır. Aynı torba veya kutuda saklanmamalıdır. Birlikte depolandıklarında reaksiyona girerler ve soğanların erken bozulmasına neden olurlar. Benzer şekilde, buzdolabı soğan saklamak için uygun değildir. Soğanlar evinizde serin, güneş almayan bir yerde, çok nemli olmayan bir ortamda saklanmalıdır. Soğanları torbalarda saklarsanız betonla temas etmelerine izin vermemelisiniz.
Dilerseniz soğanları doğradıktan sonra bir süre bekletebilirsiniz. Fazla doğranmış soğanları derin dondurucuda hava geçirmez kaplarda veya fermuarlı torbalarda saklayabilirsiniz. Derin dondurucuda saklanan soğanlar, dışarıda saklananlardan çok daha uzun süre kullanılabilir.
Sebzeler nasıl saklanmalı?
Kalın yapraklı yeşillikler nemi sever ama ıslak tutulmayı sevmez, hemen sararırlar. Salata yapmak için kullandığınız marul, roka gibi yeşillikleri yıkadıktan sonra iyice kuruladığınızdan emin olun. Kuru bir havluya sarın (evet, normal yüz havlusu olabilir) ve buzdolabında saklayın.
Nane, kişniş ve fesleğen gibi yapraklı bitkileri kullanmadan hemen önce yıkayın. Buzdolabında saklamak için biraz su ile bir bardağa çiçek gibi koyun.
Kök sebzeleri saklarken üst kısımlarını kesin. Böylece nem kaybetmez, dokusunu ve lezzetini korur.
Salatalık ve patlıcan soğuğu sevmez. Yani birkaç gün içinde tüketecekseniz ikisini de dışarıda saklayabilirsiniz.
Mantarlar için en iyi yer, buzdolabının meyve ve sebze çekmecesinde bir kese kağıdıdır. Kağıt havayı dolaştırır ve tepsi içindeki havayı nemli tutar.
Domatesleri buzdolabında değil, tezgahta oda sıcaklığında olgunlaşmaya bırakın. Bunları alttan hava çeken bir sepete koyun ve sap kısmı aşağı gelecek şekilde yan yana yerleştirin. Soğukta saklamak olgunlaşmayı önler ve lezzet eksikliğine ve etin kumlu hale gelmesine neden olur.
Havuçları saklamanın önemsiz bir yolu, onları bir kağıt havluya sararak buzdolabına koymaktır. Ama yeriniz varsa su dolu bir kapta saklayabilirsiniz. Üzerinde sap ve yeşillikler varsa, kesin ve yeşillikleri ayrı olarak saklayın.
[ad_2]
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]
İlk Yorumu Siz Yapın