"Enter"a basıp içeriğe geçin

Yağsız yemek pişirmek için 5 ipucu

[ad_1]

Gereksiz kilo alımına neden olabilen sağlıksız yağlar, diyetin önemli bir bozucusudur. Ancak diyetteki yağları azaltarak sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.

Yağsız yemek pişirmek için 5 ipucu

Çok hafif bir akşam yemeği, geçici diyet veya detoks programı için bazen yağı bulaşıklarınızdan uzaklaştırabilirsiniz.

Tariflerinizi hazırlarken yağdan kaçınmanın birçok yolu vardır. Yağsız pişirmek mümkündür.

Diyetten tamamen çıkarılması tavsiye edilmese de, tüketimini azaltmak ve her şeyden önce sağlıklı yağları seçmek önemlidir. Bununla birlikte, günlük olarak yenen birçok gıda yağ içerir. Bu nedenle diyetiniz başarısız olabilir ve egzersiz yapmanıza rağmen istediğiniz sonuçları alamayabilirsiniz.

5 yağsız pişirme ipucu #1

Yağsız yemek pişirmek için 4 ipucu

Ancak bunu değiştirmeye başlamak için sağlıklı yemek pişirmemize yardımcı olacak birkaç ipucu uygulamanız yeterli.

Yemeklerinizi hazırlarken yağ kullanmaktan kaçınmanız için bazı ipuçları.

buhar

Buharlama yağ kullanımını gerektirmez. Yiyecekleri buharda pişirmek için, mikrodalga veya fırında hızlı bir şekilde kullanılabilen buharlı pişirici gibi hava geçirmez bir kap kullanılması tavsiye edilir. Düdüklü tencere de kullanabilirsiniz.

Buharda pişirme birçok ürünü (kümes hayvanları, balık, sebze, patates, pirinç vb.) pişirmek için idealdir. Yağa ihtiyaç duymaz ve doğal aromasını, vitaminlerini ve minerallerini korur. Gıda ayrıca orijinal hassasiyetini de korur.

Yiyeceklere daha fazla lezzet katmak için, buharda pişirmek için kullanılan suyu, örneğin birkaç damla limon suyu veya aromatik bitkilerle tatlandırabilirsiniz.

fırın

Bir fırın da yemeklik yağdan kurtulmak için iyi bir alternatiftir. Popüler inanışın aksine, tavuk mutlaka yağda pişirilmez. Ayrıca fırını temizlemek ve yağsız yemek hazırlamak kolaydır.

Fırında yağ eklemeden pişirmek için:

– Fırını 240°C’ye önceden ısıtın.

Yiyecekleri sadece limon suyu, yağsız et suyu veya su ile serpin.

Aromatik otlar serpin.

– Tarifinizde belirtilen süre kadar pişirin.

– Sıcaklığı 240 °C’nin altına düşürmeyiniz, aksi takdirde yemeği düzgün pişiremezsiniz.

folyoda kaynatın

Teneke folyo ile pişirme, yemeğinizin bu amaç için tasarlanmış bir kaseye veya alüminyum folyoya yerleştirilmesinden oluşur. Et, sebze ve balıklar yağ eklemeye gerek kalmadan yavaş yavaş pişirilir.

Cips ile nasıl pişirilir:

– Fırını önceden 150°C’ye ısıtın.

– Kalay folyoyu açın.

Çiğ et veya balıktan kurtulun.

Seçtiğiniz ince doğranmış sebzeleri, limon suyunu veya biraz sosu, baharatları, aromalı otları ekleyin.

Folyoyu sıkıca kapatın.

– Pişir onu. Normal pişirmeden farklı olarak, yiyecekler folyo içinde kaynatılarak düşük sıcaklıkta yavaş yavaş pişirilir.

ızgara

Izgara veya ızgara, balık ve etin yağsız pişirilmesini sağlar.

Başarılı bir kızartma için:

Pişirme sırasında bozulmamaları için ürünlerin üzerine kaba tuz serpin.

Izgara sıcak olduğunda, yiyecekleri ızgaraya koyun.

Altın kahverengi olana kadar ara sıra karıştırarak hızlı bir şekilde pişirin.

Sebzeler ızgarada sağlıklı pişmez. Ayrıca et ve balık bu pişirme yöntemiyle sularını kaybetmezler, bu nedenle su içeride kalır.

buğulama

Yağ eklemekten kaçınmak için yemeğin lezzetini koruyan buharda pişirme yöntemini de seçebilirsiniz. Yüzde yüz sağlıklı bir yemek için aynı anda balık veya sebze pişirebileceğiniz bir fırına sahip olmanız yeterli.

[ad_2]

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir