"Enter"a basıp içeriğe geçin

Vücuttaki kolajen kaybına dikkat! – Sağlık Haberleri

[ad_1]

Vücuttaki kolajen kaybına dikkat!

yeterli ve dengeli beslendiyseniz; Sigara, alkol tüketimi, stres, hareketsiz yaşam tarzı, radyasyona maruz kalma ve vücuttaki kolajen üretimi gibi faktörler varsa olumsuz etkilenir. Bu faktörlerden en az biri varsa yaş ne olursa olsun kolajen üretimi azalacaktır.

Diyetisyen Didim Yıldız Koç bu konuda bilgi verdi.

Yeterli kolajen üretmek veya düşük kolajen üretimini artırmak için yapmanız gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz.

* Haftada iki kez kırmızı et, 3 kez beyaz et (tavuk ve balık) yemelisiniz. Kolajen açısından en zengin türleri sığır eti, hindi, tavuk ve sakatat ile Omega-3 kaynağı balıktır.Kıyma uzun süre kaynatıldıktan sonra kolajen suya geçer.

* Yumurta tüketin. Yumurta akı ve yumurta sarısı da güçlü bir kolajen üretimi kaynağıdır.

* Çorbaya kemik suyu ekleyin. Kemik suyu iyi bir kolajen kaynağıdır.

* Yeşil yapraklı sebzeleri sofranızdan eksik etmeyin. Nane, adaçayı, roka, ıspanak, ısırgan otu, ebegümeci, brokoli ve avokado kolajen üretimini desteklerken, içerdiği C vitamininin üretimini engelleyen koşullarla savaşarak vücutta kolajen sentezini artırır.

* Günlük diyetinize fındık ve tohum ekleyin. Fındık, chia tohumu, taze keten tohumu, sarımsak, turp, turunçgiller, süt ve süt ürünleri, avokado, kırmızı ve mor meyveler kolajen içeriğinden zengin besinlerdir.

* C vitamininden zengin meyve ve sebzeler tüketin. Ananas, limon, greyfurt, portakal, havuç, balkabağı ve kivi çok fazla C vitamini içeren besinlerdir.

* Kükürt bileşikleri içeren yiyecekleri yiyin. Sarımsak, kereviz, zeytin, soya peyniri, soğan, pırasa, salatalık ve muz gibi sebze ve meyveler.

* Meyve tüketiminde kırmızıya yer verin. Ahududu, böğürtlen, kızılcık, çilek, kiraz, siyah üzüm, elma, pancar, kırmızı biber ve domates gibi besinler içerdikleri güçlü antioksidanlar sayesinde kolajen üretimini uyarır. Güneş ışınlarının cilt üzerindeki zararlı etkilerini azaltır.

* Süt ve türevleri tüketilmelidir. Süzme peynir, beyaz peynir, inek sütü ve soya sütü kolajen üretimini destekler.

Kolajen üretimi için gerekli olan beslenmede özel durumlarda yenmemesi gereken besinler için beslenme programınız hakkında diyetisyeninize danışınız. Besleyici olmayan takviye olarak alınması gereken durumlarda, kullanım için doğru tip kolajen içeren bir besin takviyesi seçilmeli ve bu konuda uzmanınıza danışmalısınız.

[ad_2]

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir