"Enter"a basıp içeriğe geçin

Türk Şef Buğra Özdemir, sıfır atık mutfağa yaklaşımıyla Danimarka’da başarılı projelere imza atıyor.

[ad_1]

Birçok konuda rol model olan İskandinav ülkeleri, çevre ve sürdürülebilirlik çalışmalarına da önemli kaynaklar ayırıyor. Bu bilinci yurttaşları arasında yaymak için eğitim programları oluştururlar. Çevreyi korumak için gerekli yasal düzenlemeleri yaparlar. İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiya, akıllı şehir uygulamaları ve sürdürülebilirlik çalışmaları ile başarılı sonuçlar elde ediyor.

Son dönemde gastronomi alanında önemli çalışmalara imza atan Danimarka, pek çok prestijli ödülü de başkalarına bırakmıyor. Danimarkalı şefler son 20 yılda yerel, mevsimlik ve sürdürülebilir malzemeler kullanarak lezzetli mutfakları için dünya çapında bir rol modeli haline geldi.

Danimarka’nın yükselen yıldızları arasında genç Türk şef Buğra Özdemir de var. Anadolu Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nden mezun olan Özdemir, 2020 yılından bu yana Danimarka’da Michelin yıldızlı restoranlarda görev yapıyor. Yüksek lisans tezini Danimarka’da sürdürülebilir gıda üzerine yapan genç şef, mutfakta asla eskimeyen büyüleyici çalışmalara imza attı. boşa harcamak.

Gıda israfını önlemek için atık yok politikası

Geçen hafta Danimarka Büyükelçisi Danny Annan’ın Ankara’daki Danimarka resmi konutunda yaptığı küçük davet üzerine Büyükelçi’den Danimarka’nın son dönemde gastronomi alanında kaydettiği büyük ilerleme ve ülkenin bu konuda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldık. gıda israfını önlemek ve sürdürülebilir gıda üretmek. Şef Buğra Özdemir ile tanıştık.

Büyükelçi Annan konuşmasına şu sözlerle başladı: “Küresel gıda arzı şimdiden önemli zorluklarla karşı karşıya. Bu sorunlar arasında tüketicilerin dengesiz dağılımını, iklim değişikliğinin etkilerini, yetersiz beslenmeyi ve fazla beslenmeyi sayabiliriz. çok hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor Cevaplamamız gereken çok önemli bir soru var: Dünya tüketicilerinin kaynakların verimli kullanımı ile üretilen sürdürülebilir, güvenli ve kaliteli gıdaya ulaşmasını nasıl sağlayabiliriz?

Danny Annan, Danimarka’yı sürdürülebilir gıda üretiminde rol model ve gıda israfını azaltmada öncü yapan faktörler hakkında şu bilgileri paylaştı:

Danimarkalı çiftçiler, minimum çevresel etki ile maksimum verim elde etmelerini sağlayan hassas tarım teknikleri kullanıyor. Gıda üreticileri su ve enerji tüketimlerini azaltarak daha fazla gıda üretmeyi hedefliyor. Nihai tüketiciler de gıda israfını azaltmak için ciddi çaba sarf ediyor.

Danimarka’yı bir İskandinav gastronomi devi haline getiren ünlü şefler sayesinde ülkedeki 28 restoran 2022’de toplam 39 Michelin yıldızı kazandı. Danimarka, 15 yeşil Michelin yıldızıyla sürdürülebilirlik konusunda öne çıkıyor.



[ad_2]

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir