"Enter"a basıp içeriğe geçin

Tantoni nasıl yapılır? hileler nelerdir? İşte tantoninin tarifi!

[ad_1]

MasterChef’in bugünkü bölümünde tantoni şöleni olacak. Sonra seyirci merak etti “Tantoni nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? Sorularına cevap aramaya başladı. İşte tantoni tarifi…

MasterChef'te Bugünkü Yemek: Tantuni nasıl yapılır?  hileler nelerdir?  İşte tantoninin tarifi!

Bugün yayınlanacak MasterChef bölümünde Kaptan için yarışacaklar. Yarışmacılar, Tantoni yemeği ile şeflerle karşı karşıya gelecek.

Bu gece esecek tantuni rüzgarlarının ardından evlerinde tantuni yapmak isteyen vatandaşlar, Tantoni nasıl yapılır? hileler nelerdir? “ Sorular sormaya başladı. İşte tantoninin tarifi…

tantoni nedir?

Türk mutfağının meşhur yemeklerinden biri olan Tantuni, Mersin’e özgü bir sarma çeşididir. Günümüzde tüketilen tantuni iki çeşit etten oluşmaktadır. Son zamanlarda yoğurtlu tantuni büyük ilgi görüyor.

MasterChef'te Bugünkü Yemek: Tantuni nasıl yapılır?  hileler nelerdir?  İşte tantoninin tarifi!  #Bir

Tantoni nasıl yapılır?

Dersler: Sumak, bir çay bardağı sıvı yağ, bir su bardağı sıcak su, lavaş, 600 gram dana eti, 1 adet soğan, yarım demet maydanoz, 2 adet orta boy domates, tuz, toz kırmızı biber.

Önce eti küçük küçük doğrayıp haşlıyoruz. Bu arada sebzeleri doğrayın.

Domatesleri dilimledikten sonra soğanları ince ve uzun doğrayın, ardından malzemelerdeki maydanozu doğrayın.

Maydanoz ve soğanı bir yerde karıştırıp dilediğiniz kadar sumak ekleyin. Haşlanan eti bir kenara bırakın, ardından tavaya yağı ekleyin. Kağıda 1 çay kaşığı yağ ekleyin.

Buraya haşlanmış etleri ekleyip bir çay bardağı su ilave ediyoruz. Pul biberi ve tuzu ekleyip dilediğiniz kadar karıştırın. Lavaşları tek tek tepsiye dizip yağlayın. Daha sonra yağlı lavaşı kenara koyabilirsiniz. Şimdi domates karışımını, soğanı, maydanozu ve sumak ekleyin.

Üzerine haşlanan etleri ilave edip sıkıca sarın. Rulolar piştikten sonra tekrar tepsiye dizip her iki tarafını da kızartın. İsteğinize göre farklı şekillerde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tantoni hilesi nedir?

Pişirme sırasında tabağa eklenen su veya et suyunun amacı tabağın sıcaklığını kontrol etmek ve tantoninin üzerine yuvarlanacağı ekmeğin yumuşaması için buhar sağlamaktır. Et suyu yerine az miktarda su ekleyerek önceden pişirilmiş et kullanabilir ve ocağı açabilirsiniz.

MasterChef'te Bugünkü Yemek: Tantuni nasıl yapılır?  hileler nelerdir?  İşte tantoninin tarifi!  # 2

[ad_2]

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir