"Enter"a basıp içeriğe geçin

Sütü artıran besinler nelerdir? – Sağlık Haberleri

[ad_1]

Sütü artıran besinler nelerdir?

Ayrıca bu dönem metabolizmanızın hayatınızdaki en hızlı olduğu dönemdir. Emzirmek her gün bir saat yürümek gibi kalori yakar. Bu nedenle kilo vermenizin en yoğun olduğu bir dönemdir. Bu nedenle, fazla kiloluysanız, emzirirken bir diyetisyene danışmak en iyisidir. Diyetisyen Didim Yıldız Koç bu konuda bilgi verdi.

Geçmek: Sütünüze geçen hormon oksitosindir. Oksitosin hormonu salgılayan faktörlerin başında hurma yer alır. Sütün memeye inmesini sağlamanın yanı sıra lif, potasyum ve B vitamini içermesi nedeniyle emziren anneler için önemli bir besindir. Sabah ve öğlen arasında gün içinde iki tatlı yeme isteğini azaltır ve akşam hafif öğünde sütle birlikte iki tatlı yemelerini engeller. Miktarlar annenin kilosuna ve emzirme sıklığına göre değişir.

Keçiboynuzu ve un: Bir porsiyon keçiboynuzu 25 gram. Bu miktar ortalama 2 karbonhidrat anlamına gelir ve 1 orta boy elmanın kalorisini içerir. Bir porsiyon keçiboynuzu emziren bir annenin günlük kalsiyum ihtiyacının yaklaşık üçte birini karşılar. Yapılan çalışmalarda annenin kalsiyum ihtiyacını karşılama oranı ile süt üretimi ve miktarı arasında doğru orantı kurulmuştur. Yani anne ihtiyacı olan kalsiyum miktarını tüketmezse bebeğindeki süt miktarı ve kalsiyum miktarında azalma olacaktır. Özellikle inek sütü alerjisi olan çocuklar için annelerin alabileceği güzel bir alternatiftir. İki keçiboynuzu tanesi bir bardak süt veya yoğurt kadar kalsiyum içerir. Lif içeriği kabızlık sorunu yaşayan anneler için hayat kurtarıcıdır. Kalsiyum içeriğine ek olarak, iyi bir selenyum ve potasyum kaynağıdır. Bu, doğumdan sonra vücudun toparlanmasında çok etkilidir.

un: Yağlar, sindirimi en zor besin grubudur. Tahin susamdan elde edilir ve iyi bir doymamış yağ kaynağıdır. Sadece 3-4 çay kaşığı tahin, tok tutmasının yanı sıra günlük kalsiyum ihtiyacının dörtte birini karşılayabilir. Ayrıca aynı miktarlar emziren bir annenin günlük magnezyum ihtiyacının beşte birini karşılar. Magnezyum da kalsiyum gibi süt miktarında ve çocuğun gelişiminde (özellikle beyin gelişiminde) etkilidir.

Kalsiyum ve magnezyum yağ yakmada çok önemli minerallerdir.

Badem, ceviz, fındık, antep fıstığı ve kabak çekirdeği: Özellikle yer fıstığı protein açısından zengindir, tokluk süresi daha uzundur ve diğer kuruyemişlere göre daha yüksek yağ yakma özelliği vardır. Anne kendini ne kadar tok hissederse, kan şekeri o kadar düzenli olur ve o kadar çok sütü olur. Kuruyemişler çinko, magnezyum ve doymamış yağ asitleri bakımından zengindir. Bu nedenle emziren bir annenin günlük diyetinin vazgeçilmez bir parçasıdır.

Bu yiyeceklerin tümü, artan anne sütü ve kilo kaybı ile kalorilerde yüksektir. Her zaman söylediğimiz gibi beslenme kişiseldir, herkesin kalori ve besin ihtiyacı farklıdır. Yeterli miktarda yenen besinsel özellikleri ne olursa olsun kilo alımı olmaz.
İşte yağ yakmaya yardımcı olacak ve emziren anneleri kalplerinin tatmin edeceği şekilde sütten keserken tatlı özlemini doyuracak ekstra süt isteğini caydıracak bir tarif:

Malzemeler: (tarif ayrıca glutensizdir)

1 çay kaşığı keçiboynuzu tozu
1 çay kaşığı tahin
1 çay bardağı hurma (birkaç saat suda bekletin. Olabildiğince küçük doğrayın)
1 su bardağı çekilmiş ceviz – fındık
1 çay kaşığı fıstık ezmesi
Bir limon veya portakalın rendelenmiş kabuğu
Tarif biraz sertleşene kadar badem unu
Malzemeleri karıştırın. 20 dakika buzlukta bekledikten sonra ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hindistan cevizi tozuna bulayın. Kapalı bir kapta buzdolabında 30 dakika dinlendirdikten sonra tüketiniz.

[ad_2]

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir