"Enter"a basıp içeriğe geçin

Sıcak kahve severlere kötü haber!

[ad_1]

Sıcak kahve severlere kötü haber!

Çalışma için, Birleşik Krallık ve Finlandiya’da 360.000’den fazla kişinin genleri 11 yıllık bir süre boyunca karşılaştırıldı ve veriler, 22 kanser türü riskinin artmasıyla ilişkilendirildi. Dr. Steve Burgess ve ekibi, katılımcıların DNA’sının incelenmesinin kahvenin kanser nedeni olup olmadığını belirlemeyi kolaylaştırdığını söylüyor. Veriler, genetik olarak kahve içme olasılığının daha yüksek olduğu düşünülen kişilerin yemek borusu kanseri geliştirme olasılığının neredeyse üç kat daha fazla olduğunu ortaya koydu. Başka herhangi bir kanser türü için böyle bir ilişki bulunamadı. Dr. Burgess, “İyi haber, kahve içmenin çoğu kanser türünü geliştirme şansınızı artırmaması” dedi.

Kahve seven genlere sahip olmak, gerçek kahve severlerin yanı sıra diğer sıcak içecekleri tercih eden kişilerde riski artırdı. Etkilerin kahvenin kendisinden değil, sıcak sıvıların neden olduğu doku hasarından kaynaklanabileceği öne sürülmüştür. Dr. Burgess, “Kahve içmek ve yemek borusu kanseri arasındaki bağlantının en olası nedeni, boğazınıza biraz sıcak sıvı dökmenin bir miktar hasara yol açmasıdır.” Dedi. Bilim adamları, yemek borusundaki hücreleri sıcak içeceklerle yakmanın, genlere zarar veren ve kansere neden olan iltihaplanma ürettiğine inanıyor. Ancak bulguları doğrulamak için daha fazla kanıta ihtiyaç olduğunu da vurguluyorlar.

[ad_2]

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir