[ad_1]
Değişen yaşam koşulları nedeniyle gün içinde yediğimiz, içtiğimiz ve aldığımız alışkanlıklar sağlığımızı etkiliyor. Uzmanlar, aşırı paketlenmiş, şekerli, yağlı ve tuzlu yiyeceklerin son derece zararlı olduğunu söylüyor. Bu gıdaların zararları bilinse de faydalı olduğunu düşünerek yediğimiz gıdalar da zarar verebilir. Sıklıkla yediğimiz bu besinlerin faydaları olmakla birlikte birçok hastalık riskini artıran özellikleri de bulunmaktadır.
Bu sebzeler kaliteli besin maddelerince yüksek olmasına rağmen, özellikle tip 2 diyabetli kişiler için tüketimleri minimumda tutulmalıdır.Patates, bezelye ve mısır, fasulye, nohut ve mercimek gibi yüksek nişastalı sebzeler, hastalığa neden olabilir. şekerde ani artış. kanda. Şeker hastaları için nişastalı sebzeler yerine nişastalı olmayan sebzeleri yemeye devam etmek en iyisidir.
Tuzlu gıdalar açısından zengin bir diyet yemek, artan kalp krizi ve yüksek tansiyon riski de dahil olmak üzere bir dizi sağlık riski oluşturacaktır. 51 yaşında veya daha büyükseniz ve yüksek risk altındaysanız, Amerikan Kalp Derneği sodyum alımınızı izlemenizi önerir. 51 yaşın üzerindeyseniz, önerilen sınır günde 2.300 mg’dır. Ve yüksek risk grubundaysanız, her gün 1500 mg’dan fazla sodyum almadığınızdan emin olmanız gerekir. Bazı yiyecekler sağlıklı görünebilir, ancak konserve çorbalar, tütsülenmiş etler ve fermente gıdalar da dahil olmak üzere aslında sodyum oranı yüksektir. Aşırı tuzlu gıdalardan kaçınmak için gıda etiketlerindeki tuz içeriğinin kontrol edilmesi önerilir.
Çoğu meyve suyu, sağlık içeriği söz konusu olduğunda bir sır olarak kalır. Meyve şiddetle tavsiye edilirken, eklenen şekerler minimuma indirilmesi gerektiği anlamına gelir. Özellikle greyfurt suyu dikkat edilmesi gereken suşlardan biridir, çünkü ilaç etkileşimleri potansiyel olarak sorunlara yol açarak ilaçlarınızın çalışma şeklini etkileyebilir. Kolesterol düşürücü ilaçlar alan kişiler greyfurt suyuna ekstra dikkat etmelidir.
Maş fasulyesi ve turp da dahil olmak üzere bir dizi filiz türü gıda, sağlığa yararları konusunda uyarıyor, “ancak çiğ filizler yaşlılar ve zayıflamış bağışıklık sistemi olan herkes için sağlık tehdidi oluşturabilir.” Siteye göre bunun nedeni, bakterileri barındırabilecek sıcak koşullarda yetiştirilmeleridir. Bu nedenle lahanayı yemeden önce pişirmek bağışıklık sisteminiz için daha iyi bir seçenektir.
[ad_2]
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]
İlk Yorumu Siz Yapın