"Enter"a basıp içeriğe geçin

Mide sorunlarına neden olan beslenme hataları

[ad_1]

Mide sorunlarına neden olan beslenme hataları

Çok fazla fast food yiyin

Asitliği ve yanmayı önlemek için öncelikle özel gıdalar düşünülmeden tüketilen gıda miktarı dikkate alınmalıdır. Büyük miktarlardaki yiyecekler mideye hızla ulaşırsa, mide ekşimesi artar. Asitliği iyi ya da kötü olan yiyecekler çok miktarda yenildiğinde rahatsızlığa neden olur. Ayrıca hızlı yemek yerken mide ekşimesi oluşabilir. Yiyecekler hızlı yenildiğinde, sindirim süreci düzgün bir şekilde gerçekleşmez ve mide yanmasına neden olur.

Asitliği yüksek gıdaların tüketimi

Portakal, greyfurt, domates, limon ve domates sosları gibi yiyecekler mide ekşimesine neden olabilir. Bu besinler asidik özelliklere sahip olduğu için midesi hassas olan kişilerde sorun yaratır. Ayrıca sirke, limon tuzu, turşu, hardal, soya fasulyesi ve bazı salata sosları asidik içeriği nedeniyle mide sorunlarına neden olabilir.

Yağlı yiyeceklere dikkat!

Genel olarak, sindirimi uzun süren yağ oranı yüksek besinler midede daha uzun süre kalır. Yağlı yiyecekler midede uzun süre kaldığı için mide problemlerini de artırır. Tavuk sıklıkla cips, kızarmış yiyecekler ve sakatatlar, ızgara ve kızarmış tavuk derisi ile yenirse mide sorunlarına zemin hazırlar.

Baklagiller ve kuru hamur işleri

Gaz ve şişkinlik sorunlarına neden olabileceğinden kuru bakliyat tüketme sıklığını azaltın. Kuru baklagillerin gazını çıkarmak için pişirme sırasında kişniş, kekik, kimyon ve nane ekleyebilirsiniz. Şerbetli hamur işleri ve kızarmış tatlılar yemek genellikle mide ekşimesine neden olur.

[ad_2]

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir