"Enter"a basıp içeriğe geçin

Karpuzu böyle tüketmeyin! İşte karpuz kesmenin gerçeği

[ad_1]

Karpuzu böyle tüketmeyin!  İşte karpuz kesmenin gerçeği

Beslenme uzmanı ve diyetisyen Rabia Özlan, yaz döneminde beslenme konusunda önerilerde bulundu. Dondurmanın özellikle yaz meyvelerinin yaz döneminde tüketildiğine dikkat çeken Özaslan, “Beslenme her mevsimde olduğu gibi yaz aylarında da çeşitlilik ve farklılık göstermeye başlıyor. Dengesiz beslenme sonucu kilo alabilir veya kilo verebiliriz” dedi. Meyve ve dondurma miktarını önemsemeyin Serinletici ve tatlı olduğu için sıklıkla tüketilen ve dengeyi bozabileceğimiz bir krema.

Kalsiyum zengin ve besleyicidir

Yaz aylarında serinlemek denince akla ilk gelen yiyeceklerin dondurma ve meyve olduğunu kaydeden diyetisyen Özlan, “Dondurma en çok tüketilen besinler arasında ama en nihayetinde bir tatlı olduğunu da unutmayalım. Dondurma tercih edilmeli. külah veya tabak şeklinde.Paketteki ürünler yerine ağzı açık olarak tüketelim ama dondurma bir süt ürünü olduğu için kolayca bozulabilen veya kolayca enfeksiyon bulaştırabilen besinler arasında yer alır. O yüzden nereye götürdüğümüze dikkat edelim.” Dondurmanın yaz günlerinin gözde tatlısı olduğuna değinen Diyetisyen Oslan, “Dondurma bir süt ürünü olduğu için kalsiyum açısından zengin bir besindir. Ancak tatlı özelliği olduğu için sık tüketime uygun değildir. Bunun için abartısız haftada bir veya iki kez dondurma yiyebilirsiniz.

Özlan, yazın meyvelerinden bahsederken şunları söyledi:

“Yaz karpuz ve karpuzla başlar. En çok tüketilen besinler arasında kavun ve karpuz yer alır. Bunlar şeker oranı yüksek besinlerdir. Bu arada yüksek su içeriğinden dolayı faydalı meyveler arasındadır. üçgen şeklindedir.”

Günde 3 porsiyon renkli meyve

Diyetisyen Özlan günde 3 porsiyon renkli meyve yemenin faydasına vurgu yaparak, “Çeşitli meyve ve sebzeleri yememiz gerekiyor. Bunları çeşitli şekillerde tüketmek sağlığımızı olumlu etkiliyor. Toplamda 3 porsiyon tüketmeye çalışalım. gün içinde rengarenk meyve porsiyonları.” Sebzeleri de aynı şekilde çeşitlendirelim ve serpelim. Meyveleri porsiyon boyutlarına dikkat ederek ve tek çeşit meyve yemekten kaçınarak dengeli bir şekilde tüketmeliyiz.

“Günde 3 litreye kadar su için”

Yaz döneminde bol su içilmesini öneren Özlan, şunları söyledi:

“Mutlaka günde 3 litreye kadar su içmelisiniz. Yaz aylarında ‘su sevmiyorum’ diyenler var. Su ihtiyacını asitli içecekler ve meyve suları ile karşılayanlar var. Ancak bu Yanlıştır, Suyun yerini hiçbir içecek alamaz.” Doğal kaynaklardan elde edilen bir şişe maden suyu içilebilir. Sade su, salatalık, elma kabuğu ve limon kabuğu ile tatlandırılarak daha keyifli hale getirilebilir. Ancak ister sade ister farklı meyve ve otlarla tatlandırılmış olsun günde 3 litre su içmek gerekiyor.”

Diyetisyen Özlan günde üç öğün yemek yemenin önemine vurgu yaparak şu tavsiyelerde bulundu:

Üç öğün beslenmelidir. Aralarına özellikle kuru meyveler serpmeliyiz. Yemeklerimizden birinde bir süt ürünü bulunmalıdır. Sebze, meyve, et, tavuk, balık ve bakliyat adı verilen bir protein ürününün bir kısmı dahil edilmelidir.

[ad_2]

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir