[ad_1]
Gün içerisinde kalp sağlığını olumsuz etkileyen nedenlere maruz kalıyoruz. Peki kalp sağlığını korumak için neler yapmalıyız ve hangi besinleri tüketmeliyiz? Detaylar burada…

Ortamdaki dış etkenler, günlük çalışma temposu, sinirlilik ve psikolojik stres kalp sağlığını olumsuz etkiler. Ciddi bir sağlık sorunu olarak bilinen kalp hastalığı her geçen gün artmaktadır.
Aslında çoğunlukla dışarıdan tükettiğimiz paketli ve şeker oranı yüksek gıdalar, çocukluğumuzdan beri hayatımızda büyük yer tutmuştur.
Bu şekilde yemek, gelecekte kardiyovasküler ve kalp hastalıkları geliştirme riskini de artırır.
Bu durumun önüne geçebilmek için sağlıklı beslenmeli ve günlük beslenmenize dikkat etmeliyiz. Bu sayede kendimizi hastalıklardan koruyabiliriz.
Vatandaşlar için son zamanlarda artan bu kalp hastalıkları sonucunda Kalp sağlığına ne iyi gelir, ne yemeli? Soruların cevaplarını bulun. İşte sağlıklı bir kalp için yemeniz gereken mucize besinler…
Sağlıklı bir kalp için hangi besinler tüketilmelidir?
ceviz: Kalbe faydalı olan manganez ve yağlar sayesinde vücut güçlenir.
Meyve ve sebzeler: Günde 5 porsiyon sebze ve meyve yemelisiniz
ıspanak: Lif açısından zengin olması ve antioksidanlar içermesi nedeniyle kronik hastalık riskini azaltır.
avokado: E vitamini, potasyum ve K vitamini sayesinde kalbin düzenli çalışmasını sağlar.
balık: Omega-3 içeren balık, vitamin ve protein açısından zengin olduğu için kalbe iyi gelir.
Böğürtlen ve Ahududu: Kan basıncının dengelenmesinde önemli rol oynadığı için kalp hastalıklarına faydalıdır.
Kalp sağlığı için hangi besinler yenmemelidir?
tuz: Tuz tüketimi azaltılmalıdır. Uzmanlara göre 6 gramdan fazlası zararlıdır.
Doymuş ve trans yağlar: Kötü kolesterol olarak bilinen düşük yoğunluklu lipoproteini yükseltir.
[ad_2]
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]
İlk Yorumu Siz Yapın