[ad_1]
Hemen hemen herkesin mutfağında yer alan kırmızı soğan, Corona virüsü ile mücadelede ilk sıralarda yer alan sebzeler arasında yer alıyor. Kırmızı soğanda bulunan, tansiyonu düzenleyen ve kanın pıhtılaşmasını önleyen kersetin’in kalp sağlığı üzerinde kanıtlanmış faydalarının bulunduğunu ve Corona virüsünün tedavisinde etkili olduğunu kaydeden Prof. Serhat Kuran öğüt verdi.
Dr. işaret etti. Kuran-ı Kerim şöyle buyurmuştur: “Araştırmalar göstermiştir ki virüsün belli bir bölgede özellikle akciğerde toplanmasını engellemektedir. Quercetin tablet şeklinde de mevcuttur. Kırmızı soğan dışında diğer sebze ve meyvelerde de bulunur ancak çoğu ülkemizde değil vahşi ortamlarda yetiştirilmektedir.
Dr. Kuran’da “Kırmızı soğanda bulunan kuersetin, virüsün gruplar halinde çoğalmasını ve çoğalmasını engelleyen bir maddedir. Araştırmalar virüsün belirli bir bölgede özellikle akciğerde toplanmasını engellediğini göstermiştir. Kırmızı soğan çoğalır” Korona virüsü ile ciddi şekilde mücadele edecek olan Quercetin sayesinde vücudumuzun direnci yüksek bir antioksidan etki verecektir.”
Dr. işaret etti. Kuran der ki: Benim tavsiyem; Dışarıdan bir veya iki kat soğanı alıp kalanını 4’e bölelim ve suda haşlayalım. 3-4 dakika soğumasını bekledikten sonra gün boyu bu suyu içebiliriz. Haşlanmış soğan yemekte de fayda var. Günde iki bardak içebilirsiniz.”
Dr. işaret etti. Kuran, su içemeyen çocukların bal ve pekmezle de kullanabileceğini söylüyor.
Enfeksiyon döneminde kırmızı soğan suyunun daha fazla içilebileceğine dikkat çeken Dr. Kuran’da “Hastalık başlamadan önce kullanılırsa çok faydası olur. Enfeksiyon başlamadan her gün alınmasında fayda vardır. Ayrıca vücudun direncini ve yediğimiz içtiğimiz şeyleri de etkiler. bunda etkisi var. Virüsün zarını çözdüğünü gösteren çalışmalar var ve virüs de belli bir sayıya ulaştığında hastalık yaptığı için virüsün yayılmasını sınırlamak hastalıktan kurtulmak anlamına geliyor.”
Kırmızı soğan suyu birçok faydası ile dikkat çekse de bazı kişilerin kırmızı soğan suyunu tedavi etmemesi veya kırmızı soğan yerken dikkatli olması gerekir. Beslenme uzmanı ve diyetisyen Tuğba Yaprak, hipoglisemi hastaları, adet gören kadınlar veya mide rahatsızlığı olan kişilerin soğan suyu tüketiminde çok dengeli olması gerektiğini söylüyor.
Soğanları çiğ yerken, kesildikten sonra 30 dakika içinde yenmelidir. Kesilmiş halde uzun süre bekletilen soğanlar suyunu bırakır. Bu su gaz veya mide ekşimesine neden olabilir. Ayrıca daha hassas nesnelerde karın ağrısına neden olabilir.
Hipoglisemi sorunu olan kişiler soğan suyu ilacı uygulamamalıdır.
Kadınlar adet sırasında soğan suyunu tedavi etmemelidir.
Ayrıca adet düzensizliği olan kişilerin adetlerinin düzene girmesi için adetlerinin bitiminden sonra bir hafta beklemeleri gerekmektedir.
Soğan suyu veya sarımsaklı çorba daha etkili olacağı için alınmamalıdır.
Dozunda tüketilmeyen soğan suyu, doğal seyrinde vücutta çalışan dengeyi bozabilir. Aşırı tüketimden sonra kan basıncında düşüş ve şiddetli karın ağrısı yaşayabilirsiniz. Sizin için önerilen dozlarda ve öğünlerde kullanmanız önemlidir.
Aç karnına soğan suyu midedeki faydalı bakterileri de öldürebilir. Bu sebeple ara öğün olarak tüketilmesi faydalı olacaktır.
[ad_2]
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]
İlk Yorumu Siz Yapın