"Enter"a basıp içeriğe geçin

Hafif yiyeceklere dikkat! – Sağlık Haberleri

[ad_1]

Hafif yiyeceklere dikkat!

Obezitenin küresel bir tehdit haline gelmesi ve görülme sıklığının hızla artmasıyla birlikte hafif ürünlerin tüketiminde önemli bir artış var. Hafif ürünlerin miktar ve çeşitliliğinde ciddi bir artış olduğunu kaydeden diyetisyenler ve beslenme uzmanları, “Kilo vermek veya kilolarını korumak isteyen bireyler nedeniyle günlük yenen hafif ürünlerin miktar ve çeşitliliğinde önemli bir artış görüyoruz. kilo, piyasada bulunan hafif ürünlerin kalorisinin düşük olduğuna inanmaktadır.Kalorili veya kalorisizdir ve bu artış günlük kalorilerde de artışa yol açar ve az yağlı diyet olarak piyasaya sunulan ürünler arasında pek bir fark yoktur. normal ürünlerle hafiftir.

Yani referans ürüne göre çok düşük veya kalorisiz değiller. Tüketicinin bu gıdalardaki etiket kavramına ilişkin değerlendirmesi “Bunu daha az kaloriyle yiyeyim” veya “Bu diyette bundan daha fazla yiyebilirim” şeklinde olursa, daha hafif bir diyet yaparak toplamda daha fazla kalori alınacaktır. Örneğin hafif tatlılarda sakaroz parçacıkları yerine yapay tatlandırıcılar kullanılsa da bunlar çok fazla kalori içerir. Ancak insanlar bu gıdaların birçoğunu şeker içermediği için tüketebilir. “Kilo vermek için şekerli yiyecekler tüketmeyin! Bazı hastalıklardan muzdarip sağlıklı bireylerin ürettiği ürünlerin bilinçsiz ve sık tüketilmesidir. Daha az kalori almaya, kilo vermeye veya kilomu korumaya çalışırken, bir tüketici bu yiyeceklerle kilo alabilir. Burada önemli olan, hayatımızda yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığını kazandırmak ve bu tür gıdaları satın alırken besin değerlerini ve referans ürünler arasındaki farklılıkları okuyup değerlendirmek ve tüketmektir. Unutulmamalıdır ki, gıda teknolojisinin müdahalesi ile gıda asla sihirli olamaz. Beslenme ve diyet uzmanları, etiket izlemenin devlet kontrolünde olması gerektiğini vurguladı: “Besin maddeleri; Elbette tüketici bunu karbonhidrat, yağ, protein, mineral veya vitamin açısından analiz edemez. Bu değerler ancak laboratuvar koşullarında yapılan bilimsel analizlerle bulunabilir. Bu nedenle tüketici, etiket bilgilerini doğru veya yanlış olarak değerlendiremez. Kanaatimizce etiket gözetiminin yasal cezalar ile devlet kontrolünde olması en makul yoldur.

[ad_2]

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir