medyauzmani.com

Mikrodalgada ısıtıldığında zehir yayan yiyecekler


1940’lı yıllara dayanan mikrodalga fırın, günümüzde evlerdeki en pratik mutfak aletlerinden biridir. Mikrodalganın içindeki mekanizma sayesinde kolayca pişirilip tekrar ısıtılması sağlanabilir. Bununla birlikte, mikrodalgada kaçınılması gereken bazı yiyecekler vardır.

Mikrodalgaların gıdaları güvenli ve sağlıklı tutmada işlevleri olduğu bilinen bir gerçektir.

Hızlı ve kısa sürede yemek pişirmek, hatta bir gün öncesinden kalan yemekleri ısıtmak isteyenlerin ilk tercihi olan mikrodalga fırın bazen tehlikeli olabiliyor. Özellikle mikrodalgada pişirilmemesi gereken yiyecekler hayati riskler oluşturabilir.

haşlanmış yumurta
Yumuşak kaynamış bir yumurtayı mikrodalgada ısıttığınızda, su moleküllerinden basınç oluşturan buhar oluşur. Yumurtalar çok ince bir zara ve kabuğa sahip oldukları için tüm basınca dayanamazlar, bu da mikrodalgada, tabağınızda ve hatta bir ısırık aldığınızda aşırı sıcak bir patlamaya neden olabilir.

havuç

Havuçlar mikrodalgada ısıtılıp tekrar ısıtılabilirken, çiğ havuçlar, özellikle kabukları üzerinde olanlar tehlikeli olabilir. Havuçlar düzgün yıkanmadıysa ve kir izi yoksa topraktaki mineraller mikrodalgada kıvılcım oluşmasına neden olabilir. Bu sık sık olursa, mikrodalga ciddi şekilde zarar görebilir.

işlenmiş et
İşlenmiş etler, yüksek oranda tuz, katkı, kimyasal ve koruyucu içerdikleri için en besleyici gıda grupları arasında yer almıyor. Şarküteri etlerini ve konserve ürünleri mikrodalgada ısıttığınızda, kolesterol seviyeleri yükselebilir ve bu da kalp problemlerine yol açabilir. Jambon ve sosisleri ısıtmanın en güvenli yolu ızgarayı veya set üstü ocağı seçmektir.

Bunlar

Mikrodalgada su ısıtmak en kolay ve sorunsuz seçenektir. Ancak araştırmalar, yanıkların çoğunun mikrodalgada ısıtılan sudan kaynaklandığını göstermiştir. Mikrodalga fırındaki elektromanyetik dalgalar su sıcaklığının yükselmesine neden olabilir. Bu, su moleküllerini kararsız hale getirir ve şiddetli kaynamalara ve hatta patlamalara neden olabilir.

acı biber

Acı biberler, özellikle gerçekten acı biberler, yanıcı olabilen yüksek düzeyde kapsaisin içerir. Kapsaisin mikrodalga elektromanyetik dalgalara maruz kaldığında duman yükselmeye başlar. Mikrodalgadan çıkan alevler ve duman ciltte tahrişe ve yanma hissine neden olabilir.

civciv
Tavuk, özellikle düzgün pişirilmediğinde, salmonella’nın yayılmasında yaygın bir suçludur. Bir parça çiğ tavuğu mikrodalgada ısıttığınızda, eşit ve eksiksiz pişirme şansı çok düşüktür ve bu da onu potansiyel bir bakteriyel kontaminasyon riski haline getirir.

Domates ve domates sosu

Haşlanmış yumurtalar gibi, domatesler de mikrodalgada çok uzun süre kalırlarsa patlayıcı bir etkiye sahip olabilir. Domates sosu ve taze makarnadaki sıvı içeriği nedeniyle, basınçtaki bir artış bunların şişmesine ve sıçramasına neden olarak mikrodalgada kırmızı lekeler oluşmasına neden olur.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın