medyauzmani.com

Adana Lezzet Festivali’nde 667 bin misafir ağırlandı


Adana’da 193 dönümlük bir alanda gerçekleştirilen ve 3 gün süren festival büyük ilgi gördü. “Uluslararası Tadım Festivali”nde 667.000 misafir ağırlandı.

Adana Valiliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali, Büyükşehir Belediyesi, belediyeler ve mahalli odaların desteğiyle “Geçmişten Geleceğe Miras: Mutfak” sloganıyla 3 gün süren etkinliklerle tamamlandı.

Açılışını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yaptığı festivale yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistler de ilgi gösterdi.

667.000 kişi geldi

Central Park’ın 193 dönümlük parkında düzenlenen 3 günlük festivalde toplam 667.000 misafir ağırlandı.

Adana’nın 140 çeşit eşsiz yemeği misafirlere ikram edildi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı festivalde, ünü tüm ülkeye yayılan özellikle yöresel Adana kebap ve Ardan dolma tezgahlarında uzun kuyruklar oluştu.

Adana Lezzet VİDEO’sunda 667 bin misafir ağırlandı

Yemeklerin tadına bakan konuklar

Şehrin bir diğer markası haline gelen Adana tostu, konukların uzun kuyruklar oluşturduğu stantların başındaydı. Adana’ya özgü Anali Çorbası ve Bakır Çorbası, Mombar İçli Börekler ve Adana Tereyağlı Börekler de misafirler tarafından beğenildi. Adana kebap tezgahlarında yoğun saatlerde duman nedeniyle görüş mesafesi bir metreye kadar düştü.

Adana Lezzet Festivali #1'de 667 bin misafir ağırlandı

“Her misafir kebap yemeden ayrılmaz”

Tarım ve Orman Bölge Müdürü Muhammed Ali Tekin. Bu yıl önceki yıllara göre daha kalabalık. Türkiye’nin birçok ilinin ve dünyanın birçok yerinden vatandaşlar lezzet festivalini keşfetmeye geldi. Bu kalabalık bizi mutlu ediyor. Her misafir kebap yemeden ayrılmaz. Önümüzdeki yıllarda katılımcı sayısının bir milyonu aşmasını umuyoruz. 62 ekibimizle denetimler yapıyoruz. Tüm firmalardan numune alıyoruz. Vatandaşlarımızın elimizden geldiğince en sağlıklı eti tüketmelerini sağlamaya çalışıyoruz. dedi.

“Festival 3 gün değil 10 gün olursa kalabalık hiç bitmez”

Kebapçı Yaşar Aydın, festivale dünyanın dört bir yanından gelen konukların katıldığını ve tüm otellerin dolu olduğunu, kebap standında müşteri kuyruklarının hiç bitmediğini belirtti. Öte yandan Tatlıji Mehmet Tekin, insanların festivale akın ettiğini belirterek, Tüccarların can damarıydı. Adana’nın tanıtımında çok yardımcı oldu. Bu bayram 3 gün değil 10 gün olsa da kalabalık daha bitmedi.İfadeler kullanın.

Adana Lezzet Festivali #2'de 667 bin misafir ağırlandı

Satışlarımız iyi.

Adana böreklerinin reklamını yapmaya çalışan Levent Tamtürk, Önümüzdeki yıl festivaldeki tarlalara alışamayacağız. Adana lezzetlerini tüm dünya bilmeli. Bayiler olarak kalabalıktan memnunuz. Satışlarımız iyi. Taleplere yetişmekte zorlanıyoruz. dedi.

“Festivalde ilk tercihimiz kebap”

Esma Ertaş, 27 yaşında hatay’dan Adana’ya sadece kebap yemeye geldiğini söyledi. Mersin’den Esra Yüksel Festivalde ilk tercihimiz kebap. Çocuklarım artık Adana dürümüne alıştı. Bu şenliğe valilik dışından 3 çocukla katıldık. Diğer ilçelerin vatandaşları da festivale mutlaka katılmalı.dedi.

Adana Lezzet Festivali #3'te 667 bin misafir ağırlandı

Adana Lezzet Festivali #4'te 667 bin misafir ağırlandı

Adana Lezzet Festivali #5'te 667 bin misafir ağırlandı

Adana Lezzet Festivali #6'da 667 bin misafir ağırlandı

Adana Lezzet Festivali #7'de 667 bin misafir ağırlandı

Adana Lezzet Festivali #8'de 667 bin misafir ağırlandı

Adana Lezzet Festivali #9'da 667 bin misafir ağırlandı

Adana Lezzet Festivali #10'da 667 bin misafir ağırlandı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın