medyauzmani.com

Açık yiyeceklere dikkat! – Sağlık Haberleri


Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Virüslerin bulaşmasını önlemek için temel hijyen kurallarına uyulması gerektiğini söyleyen U. Tansel Şireli, periyodik muayeneye tabi olmayan ambalajsız gıdaların taşıyıcı olabileceği konusunda tüketicileri uyarıyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yemek hazırlarken uyulması gereken hijyen uygulamalarını paylaşarak konunun önemine dikkat çekerken, uzmanlar virüsün yayılmasını önlemek için gıda güvenliği konusunda uyarıyor. Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Uyarı U. Açıkta satılan peynir, süt, yoğurt, çiğ et, sebze, meyve ve diğer gıdaların bulaşmasını önlemek için temel hijyen önlemleri alınmalıdır. Açıkta satılan, sağımı ve saklama koşulları bilinmeyen sokak sütlerinden kaçınılmalıdır. Süt için özellikle ısıl işlem görmüş pastörize süt veya ısı ile sterilize edilmiş süt tercih edilmelidir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın