[ad_1]

Antioksidan ve kanser önleyici özelliklere sahip ürünleri tercih eden Jasem Gündüz, beslenmenin kansere karşı atılması gereken en önemli adımlardan biri olduğunu belirterek, sağlıklı gelecek nesiller için her zaman nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Beslenme uzmanı Jassim Gündüz ise sözlerine şöyle devam etti: Asit bakımından zengin balıklar da kansere karşı koruyucu etkiye sahiptir ve ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen ne yazık ki hak ettiği balığı veremiyoruz. . Aslında haftada en az iki gün balık yemek genel sağlığımız ve kanserden korunmamız için çok önemlidir. “Bu noktada pişirme yöntemine dikkat etmelisiniz. Balıklar kızartma yöntemiyle pişirilirken yüksek sıcaklıkta yağda bulunan zehirli maddelerden dolayı tavsiye edilmiyor. Bunun yerine mutlaka ızgara veya ızgarayı tercih edin. buharlama yöntemi.
Çekirdekli kırmızı ve siyah üzüm dikkate alınmalıdır.
Üzümün çeşitlilik açısından en çeşitli meyve türlerinden biri olduğunu kaydeden Gündüz, “Ülkemizin her bölgesinde farklı çeşitlerde bulunabilen kırmızı ve siyah üzüm, koruyucular listesinin başında yer alıyor. Kansere karşı besinler “resveratrol” adı verilen bir maddedir.Kırmızı üzümün kabuğunda ve çekirdeğinde bulunur.Sağlığa zarar veren serbest radikallere karşı vücudu kanser oluşumundan korurlar. Ayrıca kırmızı üzüm, zengin B vitamini, demir, potasyum ve magnezyum içeriği sayesinde değer katar ancak yüksek oranda şeker içerdiğinden üzümleri yerken dikkatli olun.
Yoğurt kilo kontrolü sağlar ve altını korur
Başta yoğurt olmak üzere probiyotik gıdaların güçlü bir bağışıklık sistemi için vazgeçilmez koşullar arasında yer aldığını kaydeden Gündoz, “Bağırsaklarımızdaki faydalı bakteri sayısını artırarak sağlıklı bir mikroflora oluşumuna katkı sağlıyorlar. Bu sayede birçok hastalığın önüne geçiyor. Sindirim sisteminde görülebilen kanser, kilo kontrolüne de yardımcı olan yoğurt, içeriğindeki selenyum sayesinde antioksidan özellikler göstererek kanseri önlemeye yardımcı olur. Günlük tüketilmesi gerektiği kişiden kişiye değişiklik gösterebilir ancak 3-4 porsiyon yoğurt, ayran ve cacık yemeklerin yanında, ara öğünlerde süt tüketilebilir.
Bakliyat haftada en az 2 kez tüketilmelidir.
Kış sofralarında daha fazla yer tutan bakliyatların haftada iki kez tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Jasem Gündüz, “Zengin içeriğinin yanı sıra yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sisteminin düzenli çalışmasını da sağlıyorlar. B vitaminleri” Sistemin düzenli çalışmasını sağlayan , hematopoetik demir, potasyum, magnezyum ve E vitaminleri ile vücudumuzun korunmasına katkıda bulunur. Bu arada bakliyatları sadece yemek olarak değil haşlanmış halde de salatalarınıza ekleyebilirsiniz. İyi bir protein kaynağı olmak ve kan şekerini dengeleyici faydadan yararlanmak için öğünler.
Mevsiminde sebze ve meyve tüketimine dikkat edin
Gündüz, meyveyi kabuğuyla yemenin lif oranını artırarak sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasını sağladığını vurguladı. Gündüz, vitamin ve mineral yönünden zengin meyvelerin bağışıklık sistemini güçlü tutmaya yardımcı olduğunu hatırlatarak, “Erkekler için günde 3 porsiyon, kadınlar için ise günde 2 porsiyon meyve. Ayrıca bunlar uygun. Mevsimlik olması da önemli. Diyetinizdeki sebzeler, öğle ve akşam yemekleri.
[ad_2]
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]
İlk Yorumu Siz Yapın