[ad_1]
Kış aylarında doğru yiyecekleri yemek olası hastalıklara karşı korur. Sağlıklı beslenen insanlar, kış ayını dinlendirici ve keyifli geçirebilirler. Peki, sağlık deposu hangi besindir?
Kasım ortasına girerken, pastırma ısısı erimeye başlıyor. Kış yüzünü bir nebze de olsa hissettirdiğini söyleyebiliriz.
Aniden ortaya çıkan soğuk hava ve hazırlıksız duruma düşme, hastalıkları davet ediyor. Kışı ağır geçirmemek için hazırlıklı olmamak gerekir.
İyi ve doğru beslenme, kış aylarında olası hastalıkları önlemeye de yardımcı olur. Ancak doğru beslenmeye ve dengeyi sağlamaya çalışırken fazla yememek çok önemlidir.
Kış aylarında dengeli ve aralıklı olarak tüketeceğiniz paça çorbası sayesinde sağlığınıza önemli katkılar sağlayabilirsiniz.
Jog çorbası, grip ve soğuk algınlığını önlemek için yaygın olarak tüketilir, çocukların kemik gelişimini destekler, kemik büyümesine ve onarımına yardımcı olur.
Trot çorbasının faydaları bununla da sınırlı değil. Sihirli bir ilaç olan bu çorba, doğal bir antibiyotik görevi görür.
Şifalı bir kiler olan kuzu çorbasının faydaları ise şu şekildedir;
koşu çorbası faydaları
- Bağışıklık sistemini güçlendirir ve sindirim sistemini düzenler.
- Saç ve tırnak büyümesini destekler.
- Yüksek kaloriye sahiptir. Bu nedenle kilo almak isteyen kişiler tarafından alınması önerilir.
- Antiviral ve antibakteriyel etkisi sayesinde vücudun enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olur.
- Omega-3 açısından zengindir, beyin gelişimine katkıda bulunur.
- Kasları güçlendirir ve kas ağrılarını azaltır.
- Protein içeriği ile ağız ve diş sağlığına faydalıdır.
Hamilelik sırasında içebilir misiniz?
Hamilelerin kemik, ağız ve saç sağlığına şifalı bir besin olan tırıs çorbası yememeleri konusunda uyarılır.
Bunun nedeni süratlinin buzağıdan alınmasıdır. Sakatattan elde edilen sakatat, toksin üreten bakteriler içerir. Bu toksinler hamilelik sırasında fetüse zarar verebilir.
[ad_2]
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]
İlk Yorumu Siz Yapın