[ad_1]
Guangdong World TV’de yayınlanan “Mevsimsel Dönen Küresel Akşam Yemeği Daveti” kültür programında Türk kültürü ve mutfağı tanıtıldı.
Türkiye’nin Guangzhou Başkonsolosu Kurtuluş Aykan ve opera sanatçısı eşi Tulu İkuzu Aykan, sonbahar ve hasat mevsimini simgeleyen Beyaz Çiy Tanesi adlı programın konuğu oldular.
AA’da yer alan habere göre; Ay ve güneş yıllarının çakıştığı geleneksel Çin takvimindeki 24 mevsimin adlarının bölüm isimleri, yemekler ve müziklere verildiği programda Başkonsolos Aykan, Türkiye ile Çin arasındaki kültürel benzerliklere değindi. Her bölümde farklı bir ülkenin kültürel özellikleri sunulmaktadır.
Aykan, Çin’deki asırlık çay kültürüyle ilgili deneyimlerini aktarırken, Türk çay kültüründen de bahsetti.
Kültürel etkinliklerin tanıtılması
Başkonsolos Aykan, 2021 yılında Türkiye ile Çin arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıl dönümü vesilesiyle Guangzhou’da gerçekleştirilen kültürel faaliyetlerden bahsetti.
Türk kahvaltısının halka ikram edildiği programda, pidenin fırında pişirildiği programda, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından örneklerle Türk mutfağının lezzetleri sunuldu. .
Programın son bölümünde mezzosoprano Tulu İçözü Aykan, Guangzhou Opera Binası’nda Türk ve Çinli bestecilerin özel bir performansını sergiledi. Çinli izleyicilerin ilgiyle takip ettiği yayın, internet ve sosyal medya platformlarında paylaşıldı ve çok sayıda beğeni aldı.
[ad_2]
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]
İlk Yorumu Siz Yapın