[ad_1]
ABD Ulusal Sağlık Enstitülerinden (NIH) bilim adamları, İngiltere’nin “Biobank” veri bankasını kullanarak 2006 ve 2010 yılları arasında yaşları 40 ila 69 arasında olan 498.043 kişiyle “çay içme alışkanlıkları” hakkında anket yaptı. Ankete katılanlar 2022’ye kadar takip edildi. Bilim adamları dün bir basın açıklamasıyla sonuçlarını açıkladılar ve “günde en az iki kez çay içenlerin ölüm riskinin %9 ila %13 daha düşük olduğunu” bildirdiler.
%89’u siyah çay çeşitlerini kullanıyor
Bilimsel çalışma ifadesinde, “Kafein metabolizmasındaki genetik farklılık ne olursa olsun, günde 2 veya daha fazla çay içenler arasında; yüksek çay alımı, daha düşük ölüm riski ile ilişkilendirildi.” Bu sonuçlar, yüksek çay alımında bile, Çayın sağlıklı bir diyetin parçası olun.” Sonuçlar, kişinin çaya süt veya şeker eklemesine veya tercih ettiği sıcaklığa bakılmaksızın sonucun aynı olduğunu gösterdi. Daha önceki çalışmaların yeşil çay içen Asya bölgesine odaklandığına dikkat çeken Bilim adamları, doğruladı. Bu çalışmaya katılanların yüzde 89’u farklı türde siyah çay içmiştir.
[ad_2]
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]
İlk Yorumu Siz Yapın