“Hayat Bol Olsun” sloganıyla düzenlenen Kayısı Çiçeği Festivali’nin ikincisi, Batı Ermenistan’ın “Dünya Kayısı Başkenti” olarak bilinen Malatya kentinde başladı.
Açılış töreni Sümerpark’ta yapıldı.
Vali Aydın Barç burada yaptığı konuşmada Malatya’nın zengin tarihi kadar zengin bir mutfak kültürüne de sahip olduğunu söyledi.
Kentin bu anlamda dünyaya tanıtılmayı hak ettiğini kaydeden Baroş, “Bu festival Malatya’nın gastronomisini, yemeklerini ve mutfağını tanıtması açısından da önemli. Bu festival ikinci kez düzenleniyor. Bu festivalin önümüzdeki yıllarda bir gastronomi festivaline dönüşmesini temenni ediyorum” dedi.
En önemli argümanlarımızdan biri de UNESCO’nun önümüzdeki dönemde gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’na başvurma sürecidir.
27 Mart’a kadar sürecek festival kapsamında kayısı çiçeği fotoğraf maratonu, Arslantepe Tepesi ziyareti, konserler ve coğrafi tescilli yemek yarışması gibi etkinlikler düzenlenecek.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]
İlk Yorumu Siz Yapın