"Enter"a basıp içeriğe geçin

Baharat olarak kullanılan bu popüler bitki kolesterolü düşürür!

[ad_1]

Sağlıklı beslenme dünyasında yaygın olarak kullanılan ve çok popüler olan kişniş, kandaki kolesterol ve trigliseritleri düşürmek de dahil olmak üzere birçok faydalı özelliğe sahiptir.

Baharat olarak kullanılan bu popüler bitki kolesterolü düşürür!

Sağlıklı ve aktif bir yaşam tarzının yanı sıra yiyecekleri dikkatli bir şekilde seçmek, yüksek kolesterol de dahil olmak üzere birçok soruna uzun vadeli en iyi çözümdür. Bazı yiyecekleri bulmak ve hazırlamak zor olsa da baharatlar sağlıklı bir yaşam için her zaman elinizin altında olan pratik doğal ilaçlardır.

Baharat, yemeklerinize ekstra lezzet katmak için kolayca kullanılabilir veya çay gibi diğer tariflerde kullanılabilir.

Sağlık ve lezzeti birleştirmek kolay değil ama doğru baharatlarla sağlıklı yemekler hazırlayabilir ve yemeklerinizin lezzetini çeşitlendirebilirsiniz.

Örneğin, yağ oranı yüksek besinler yediğiniz için kolesterol sorununuz varsa, baharat ekleyerek yeme alışkanlıklarınızı değiştirmeye başlayabilirsiniz. Kolesterol ve trigliserit seviyelerini düşürdüğü bilinen en iyi baharatlardan bazıları şunlardır:

Tarçın şeker hastaları için çok faydalıdır.

Acı biber ayrıca sindirimi ve kan dolaşımını iyileştirebilir ve kanser önleyici, antioksidan ve ağrı giderici etkilere sahiptir.

Sarımsak ayrıca akciğer ve mide sağlığının korunmasına yardımcı olur.

Zencefil soğuk algınlığı, baş ağrısı, enfeksiyonları tedavi edebilir ve kanser ve tip 2 diyabet tedavisine yardımcı olabilir.

Ancak kolesterol ve trigliseritlere karşı etkileriyle sizi şaşırtacak olan kişniş, doymuş yağların varlığını artırarak kan yağ düzeylerini önemli ölçüde düşürebilir ve kalp sağlığını iyileştirebilir.

Baharat olarak kullanılan bu popüler bitki kolesterolü düşürür!  #Bir

Kolesterol seviyelerini düşürmek için kişniş nasıl kullanılır?

Kişniş mutfakta çok yönlü bir bitkidir. Akdeniz’e özgü olmasına rağmen, yaygın olarak kullanılmamaktadır, ancak Çin, Hint, Kore ve Japon gibi Asya mutfakları tarafından benimsenmiştir.

Bitkinin hem tohumları hem de yaprakları kullanılabildiği için en büyük avantajlarından biri çok yönlülüğüdür. Öğütülmüş kişniş kullanmayı tercih ederseniz, genellikle meyvelerin, yani tohumların kullanıldığını unutmayın.

Kişniş yaprakları yemekleri zenginleştirmek için kullanılabilir. Kişniş tozu, birçok sosun aromatik tabanının bir parçasıdır ve birçok farklı yemeğe lezzet katmak için mükemmeldir.

Peki kişniş vücudun kolesterolden kurtulmasına tam olarak nasıl yardımcı olur?

Kişniş kullanımı üzerine yapılan araştırmalar, doymamış yağların ve trigliseritlerin oluşumunu ve birikimini etkili bir şekilde önleyen, ayrıca arterlerde plak oluşumunu önleyen antioksidan özelliklere sahip olduğunu göstermiştir. Akdeniz bölgesine özgü bu mucize bitki, vücuttaki yağların şeklini değiştirerek doymuş yağ oluşumunu destekler, oksidasyon ve iltihaplanmanın neden olduğu hasarı azaltır.

Kişnişin diğer sağlık etkileri şunlardır:

– antispazmodik,

– Sindirimi destekler,

– doğal bir antibiyotik,

– iştahsızlıkla savaşır,

– sinir sistemini harekete geçirir,

Vitamin, mineral ve lif bakımından zengindir.

Ayrıca kişniş, cıva gibi bazı ağır metallerin kandan atılımını destekleyen ve vücuttan atılmasına yardımcı olan bir bitkidir. Tüm bu özellikleriyle kişniş, özellikle kolesterol ile ilgili sorunlarınız varsa diyetinize eklemeniz gereken bir süper besindir.

[ad_2]

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir