[ad_1]
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ekonomik İşbirliği Örgütü Gıda Güvenliği Bölgesel Koordinasyon Merkezi (ECO-RCCFS) ile ortaklaşa ve Hollanda Tarım Bakanlığı’nın desteğiyle, Doğa ve Gıda Kalitesi, “Avrupa Konferansı” 5-6 Ekim 2022’de gerçekleştirilecek. Orta Asya’da Gıda Kaybı ve İsrafı Bölgesel Konferansı.
Sağlanan bilgilere göre, konferans, çevrenin temel unsurlarını belirlemeye ve yasal ve ticari yenilikler, pazarlama stratejileri ve gıda kaybını ve israfını azaltabilecek ve sürdürülebilir gıda değer zincirlerine geçişi destekleyebilecek müdahaleler de dahil olmak üzere araçları etkinleştirmeye odaklanacak.
Konferans iki gün boyunca karma bir etkinlik olarak gerçekleştirilecektir. Copa-Cogeca, Sağlık ve Gıda Güvenliği Genel Müdürlüğü (DG SANTE), ECO-RCCFS Gıda Güvenliği Bölgesel Koordinasyon Merkezi, Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı, EIT Gıda, Avrupa Gıda Bilgi Konseyi (EUFIC), Avrupa Gıda Enformasyon Konseyi (EUFIC) Avrupa Gıda Bankaları (FEBA), Glovo, Uluslararası Gıda Politikası Araştırma Enstitüsü (IFPRI), Uluslararası Gıda Atıkları Birliği (IFWC), Hollanda Tarım, Doğa ve Gıda Kalitesi Bakanlığı, Ogilvy Consulting, Rabobank, Sodexo, Tetra Pak, Very Good Go, UNECE, Gıda Fazlası, WRAP, Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI), Wageningen Üniversitesi ve Araştırma Merkezi (WUR).
FAO, Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Moldova Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya, Türkiye, Türkmenistan ve Özbekistan’da gıda kaybı ve atık yönetimini etkileyen mevzuat ve politikaları analiz etmiştir. FAO, gıda kaybını ve israfını önlemeye ve azaltmaya yönelik ulusal stratejilerin kilit paydaşlarla işbirliği içinde geliştirildiğini kaydetti.
[ad_2]
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]
İlk Yorumu Siz Yapın