[ad_1]
“The Handy Me” sunumunun ardından kurti hamuru tarifi merak konusu oldu. Peki karavan hamuru nasıl yapılır? Malzemeler ve ipuçları nelerdir? İşte hamur taşıma tarifi…
Yarışmacılar, “En Hamarat Benim”de yaptıkları yöresel yemeklerin başında geliyor.
Bu hafta ağırlıklı olarak Kayseri yöresinden yemeklerin hazırlandığı programda yarışmacılardan biri günün sepetli çorbasıyla dikkatleri üzerine çekti.
En Hamarat Benim’in 8 Kasım 2022 tarihli bölümünden sonra arabesk çorbası merak edilen bir soru oldu.
Peki havuç çorbası nasıl yapılır? Malzemeler ve ipuçları nelerdir? İşte hamur taşıma tarifi…
Arabchi çorbasının (hamurunun) malzemeleri nelerdir?
1 kilo tavuk
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı tuz
limon suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı yağ
1,5 litre su (tavuğu haşlamak için)
1,5 su bardağı (1 parmak fazla) un (hamur için)
1 tatlı kaşığı tuz (hamur için)
5 su bardağı su (hamur için)
Arabica çorbası tarifi
Öncelikle hamuru çorbaya hazırlamak için bir tencereye 3 su bardağı su ve tuzu koyup kaynatın.
Diğer yandan kalan suyu ve unu ayrı bir kapta muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Kaynayan suya ilave edilen unlu karışımı pürüzsüz bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar getirin.
Pişen hamuru hafif nemlendirilmiş orta boy yuvarlak tepsiye dökün ve 4 saat buzdolabında bekletin.
Çorba için tavukları 1,5 litre suda haşlayın. Süzülen tavuk doğranır.
Bir tavada bir su bardağı un yanmadan rengi dönene kadar kavrulur.
Kavrulmuş unu bir kaba alın ve biraz su ile açın.
Bir tavada sıvı yağ ve domates salçasını kavurun. Kızarmış domates salçasının üzerine tavuk suyunu ekleyin.
Daha sonra açık kavrulmuş unu su ile bu karışıma ilave edin ve bir çırpma teli ile karıştırın.
Kıyılmış tavukları ekledikten sonra çorbanın kıvamı koyulaşırsa kaynar suyu ekleyin.
Baharatları ve bir limonun suyunu ekledikten sonra 20 dakika daha kaynatın.
Arabica çorbası karışımı
Dersler;
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
7 su bardağı su
Arabanın hamuru un, su ve tuzla hazırlanır. Kaynayan suya atılan un karıştırılarak bulamaç kıvamına getirilir. Daha sonra tepsiye dökülen hamur soğutulur. Soğuyan hamurdan baklava dilimleri kesilir.
Arabica çorbasının püf noktaları
Çorba hamurunu önceden hazırlamak önemlidir.
Çorba hamurunun pürüzsüz bir kıvamda olması önemlidir.
Hamurun döküldüğü tepsi ıslak olmalıdır.
Kızarmış un kokusu çıkmalıdır.
Una su eklerken topaklanmamasına dikkat edin. Topaklanan hamur mikserden geçirilmelidir.
[ad_2]
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]
İlk Yorumu Siz Yapın